Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Maria Nordenskjöld ny kommunikationschef

Publicerad:

Maria Nordenskjöld är ny kommunikationschef vid Skaraborgs Sjukhus. Vi passade på att ställa några frågor för att få veta lite mer om henne. Foto: Bild och Media

Berätta - vad har du gjort tidigare i ditt yrkesliv?
Jag är faktiskt en återvändare. Jag jobbade som kommunikatör på Skaraborgs Sjukhus i fem år innan jag nu senast har jobbat som kommunikationschef på Volvokoncernens motorfabrik i Skövde. På Volvo jobbade jag i tio år och ansvarade för intern- och extern kommunikation samt besöksverksamheten. Jag har även tidigare i mitt yrkesliv arbetat som kommunikatör på Skaraborgs Kommunalförbund.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Skaraborgs Sjukhus?
Jag trivdes väldigt bra när jag jobbade här tidigare, så det är såklart en del. Att jobba med kommunikation inom hälso- och sjukvården är både roligt och intressant samtidigt som det känns väldigt meningsfullt att vara med och bidra i en viktig samhällsfunktion.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?
Jag ser fram emot att lära mig mer om verksamheten och att tillsammans med kollegor jobba för att fortsätta utveckla Skaraborgs Sjukhus som en kommunikativ organisation där intern och extern kommunikation bidrar till att vi tillsammans når våra gemensamma mål.

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?
Vi befinner vi oss i en föränderlig värld, inte minst inom vården. Vår verksamhet förändras och det gör även sättet och arenorna vi kommunicerar på. Vi behöver vara lyhörda och flexibla för att på bästa sätt möta de kommunikationsbehov som finns.

Hur kommer personalen märka att just du är kommunikationschef?
Jag hoppas att man kommer att märka att jag jobbar för att vi ska vara en kommunikativ organisation där dialog, öppenhet och involvering är viktiga hörnstenar.

Vad gör du när du inte arbetar?
Jag tycker mycket om att göra utflykter med familjen. Gärna i närområdet där det fortfarande finns mycket att upptäcka även om jag är uppväxt i Skövde. Jag har tre döttrar och en bonusson, så barnens fritidsintressen tar förstås också stort del av tiden. Jag hänger en del på Orkanvallen i Skultorp och tittar på fotboll och i handbollshallen.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-09-28 08:27