Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hudmottagningen hälsade välkommen till de nya lokalerna

Publicerad:

Fredag 8 november invigdes hudmottagningens nya lokaler i Skaraborgs Sjukhus Skövde. Medarbetarna hälsade besökarna välkomna och många är naturligtvis nyfikna på arbetsmiljön och hur personalen upplever flytten. Vi passade därför på att ställa några frågor till enhetschef Annika Orrenius.

Vilka fördelar ser du med flytten av hudmottagningen till nya lokaler?
Vi ser många fördelar, den största är att vi nu har en arbetsmiljö med dagsljus, vilket underlättar i de medicinska bedömningarna. Det är en stor fördel för våra dermatologer att bedöma huden i dagsljus.
Finns det några tydliga skillnader mot tidigare?
Skillnaderna är stora – nu finns bra undersökningsrum och behandlingsrum för våra patienter. Vi är nu samlokaliserade, vi har våra sårmottagningar på samma yta som hudmottagningen, vilket skapar bra samarbeten. Verksamheten, som är stor där många patienter passerar dagligen, är nu lokaliserad på en yta som är anpassad efter våra behov. Miljön är klart förbättrad för våra patienter och medarbetare.
Vi arbetar med tyst kallelsesystem, vilket också har skapat ett lugn under intensiva mottagningspass – alltså, vi ”stör” varandra mindre.
Vilken betydelse har detta för patienterna?
Många patienter påpekar att våra nya lokaler är tilltalande och att det är en tyst och härlig miljö att vistas i.
Vilken betydelse har det för medarbetarna?
Alla medarbetare har fått en förbättrad arbetsmiljö och stortrivs i dom nya lokalerna.

Bildtext:

Annika Orrenius, Alexandra Forssgren och Angelica Andrén bjuder på konfettiregn, när hudmottagningens nya lokaler invigdes.

Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-11-08 13:10