Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hon är Årets handledare i Skaraborg

Publicerad:

Isa Thorstensson, undersköterska vid hematologen, uppvaktades med blommor, paket och diplom. Foto: Bild och Media

Isa Thorstensson är inte bara undersköterska på hematologen vid Skaraborgs Sjukhus – hon är också Årets handledare i Vård och omsorgscollege Skaraborg 2021.

-Jag blev väldigt överraskad och det känns naturligtvis jätteroligt, säger Isa Thorstensson.

Nomineringen är naturligtvis någonting att fira och därför uppvaktades Isa 11 oktober på sitt arbete med blommor och diplom. På plats för att hylla henne fanns, bland andra, från Vård och omsorgscollege Skaraborg, Eva Olofsson, ordförande, processledaren Katja Keller, verksamhetschef Jonna Sandh, Terése Larsson, studierektor Gymnasiala och Yrkeshögskoleutbildningar och Sara Tysk, HR, samtliga Skaraborgs Sjukhus.

Eleven som handleddes skriver bland annat så här om hur hon upplevde Isa Thorstenssons sätt att lära ut:

”Min handledare lyssnade på mig och gav mig möjlighet att utvecklas. Hon var tydlig i kommunikationen med mig Hon visade mig glädje och hade alla de egenskaper en handledare inom vården ska ha. Hon var en superbra handledare och en superbra människa.”

Att bli utsedd till Årets handledare i Skaraborg sker i flera steg. Fyra lokala college lämnar förslag på kandidater, där en kandidat per college går vidare till den regionala uttagningen för att bli Årets handledare i Skaraborg. Vinnaren Isa Thorstensson går  vidare till den nationella uttagningen och Årets handledare i Sverige utses vid Vård och omsorgscollege nationella konferens den 1 december.

-Det kommer bli spännande att se hur det går, säger Isa Thorstensson.

Vad tror du det var som gjorde att ditt handledareskap fungerade så bra?

-Jag tänkte att under de fem veckor jag var handledare så ville jag bemöta och behandla eleven som jag själv skulle velat bli bemött. Jag försökte sätta mig in i hennes sätt att lära, att kommunicera så bra jag kunde och lyssna på henne. Det var hårt arbete och jag kände att jag gav allt, men det gav också resultat, säger Isa Thorstensson.

Fakta

Vård och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsgivare och utbildning, där de flesta av Sveriges kommuner, regioner och arbetsgivare är representerade och som arbetar för en tryggad kompetensförsörjning.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-10-11 15:56