Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En dag för barnens bästa

Publicerad:

Några av deltagarna vid dagen för barnens bästa. Från vänster: Ida Johansson och Godfried van Agthoven, båda Skaraborgs Sjukhus, Angelica Engman och, Emmelie Alvarsson, båda vårdsamverkan barn och unga Skaraborg, Emma Pantzar, Lena Axelsson, Kerstin Nettelblad, samtliga Skaraborgs Sjukhus.

Barnens bästa står alltid i fokus inom hälso- och sjukvården. Med detta för ögonen organiserade Skaraborgs Sjukhus och Utväg Skaraborg en dag i Skövde om hur alla som jobbar med barn som far illa kan förbättra kontaktvägar, undvika dubbelarbete och att sätta barnen i främsta rummet för att inte hamna mellan stolarna, allt för barnens bästa i Skaraborg.

På plats under dagen fanns representanter för, bland annat, hälso- och sjukvården, elevhälsan, Utväg Skaraborg, Barnahus, socialtjänsten, barnhälsovården, rehabilitering och primärvården.

-Vi har haft två digitala möten under våren, så det var välkommet att kunna ha ett fysiskt möte för att träffas och diskutera de här viktiga frågorna, säger barn- och ungdomsläkare Godfried van Agthoven, som även är ansvarig för barnskyddsteamet vid Skaraborgs Sjukhus.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-10-20 13:39