Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Christian Göransson ny verksamhetschef för K1

Publicerad:

Grattis till tjänsten som verksamhetschef för K1, Christian Göransson!

Nu har du varit igång några dagar på nya jobbet. Berätta - vad har du gjort tidigare i ditt yrkesliv?
Jag har varit verksam i Försvarsmakten sedan 2004 då jag påbörjade min tjänst som officer vid Jämtlands Fältjägarregemente I5 i Östersund. Efter förbandsnedläggningen 2005 arbetade jag under två år vid Norrbottens regemente I19 i Boden innan jag sökte mig till Livregementets Husarer K3 i samband med att ett underrättelseförband, ingående i Nordic Battlegroup 2008, skulle utbildas här. Sedan dess har jag i princip uteslutande arbetat inom underrättelsetjänst och lämnar nu K3 från rollen som ställföreträdande bataljonchef vid 32.Underrättelsebataljon.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Skaraborgs Sjukhus?
Det började med tips från vänner och bekanta. När jag satte mig in i tjänsten och insåg den grundläggande funktion som området utgör för sjukhusets verksamhet, samt de utmaningar detta medför, var mitt definitiva intresse väckt. För mig är det också viktigt att få tjänstgöra i någon av de samhällsbärande professionerna, vilket både Försvarsmakten och sjukvården utgör.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?
Helt klart att få lära känna mina nya medarbetare och att få ta tag i mina uppgifter som verksamhetschef.

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?
Jag tror definitivt att den största utmaningen är att utveckla verksamheten på ett sätt som både möter de krav och förväntningar som finns på verksamhetsområdet och att samtidigt skapa ett arbetsklimat som lockar medarbetare till engagemang, samarbete och utveckling.

Hur kommer personalen märka att just du är verksamhetschef för K1?
Jag är mån om att ha djup kunskap om den verksamhet jag är satt att leda och jag värnar om arbetssituationen för mina medarbetare. Personalen får därför vara beredd på många nyfikna frågor inom alla områden som berör deras yrkesutövning och deras utmaningar.

Hur kommer patienterna märka att du är verksamhetschef?
Min uppfattning är att patienterna ska bemötas med omtanke och professionalism oaktat vem som är verksamhetschef. Det är i de personliga mötena mellan vårdgivare och vårdtagare som ett förtroendefullt intryck för vården skapas. Jag hoppas kunna bidra till det genom att min personal, även under påfrestande situationer, känner en fast och säker trygghet till sin egen kompetens, till sina kollegor och till den organisation de jobbar i.

Vad gör du när du inte arbetar?
Min fritid ägnas i första hand åt familjen och alla roliga och utmanande stunder med våra barn som försöker upptäcka världen. När jag har tid för mig själv föredrar jag att befinna mig på en cykel i hög fart nerför ett berg eller att gräva ner mig i detaljer kring någon teknisk pryl som jag identifierat ett oundgängligt behov av.

Fakta
K1
Verksamhetsområde Bild och Funktionsmedicin består av Medicinsk Radiologi SkaS, Interventionscentrum i Skövde samt Nuklearmedicinsk verksamhet i Skövde


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-06-26 12:41