Akutmottagningen och Försvarsmakten övar tillsammans

Uppdaterad:
Publicerad:

Förra veckan ankom det ett antal patienter från Försvarsmakten till akutmottagningen i Skövde. Patienterna kom i olika typer av militära fordon och fördes direkt in till akutrummet för en första utvärdering.

Detta var scenariot för den övning som hölls mellan 31.Jägarbataljon vid Livregementets husarer, K 3 och akutmottagningen på Skaraborgs Sjukhus förra veckan.

Syftet med övningen var att träna larmkedjan mellan sjukhus och militär enhet i händelse av skarpt sjukvårdsbehov där Försvarsmakten själva bedömt att det bästa sättet att transportera patient till sjukhus var genom egen transport.

Samtidigt fick SkaS en möjlighet att öva flerskadescenarion med SkaS traumateam; läkare, sjuksköterskor och undersköterska.

- Övningen flöt på bra, säger sjuksköterska och koordinator för övningen David Westholm. Det är bra att få öva inför skarpt läge och också se om det är något vi behöver justera för att på det mest effektiva sättet ta hand om traumapatienter när vi får in många skadade samtidigt.

Deltog i övningen gjorde även enheter från Sjukvårdsskolan K 3, Göta trängregemente, samt 2.Helikopterskvadron, Linköping.

Se film från övningen