Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus satsar på miljövänlig bevakning

Publicerad:

Trygghetscentralen vid Skaraborgs Sjukhus tar det här med klimatväxling på allvar. Sedan några dagar sköts en viss del av den yttre bevakningen med hjälp av en elcykel.

Det började med att Trygghetscentralen ansökte om elcyklar inom ramen för klimatväxlingsprogrammet inom Västra Götalandsregionen. Sedan damp det ned ett besked att ansökan hade beviljats.

–Det känns jätteroligt att få den här möjligheten. Vi bidrar med något positivt sett ur såväl hälso- som miljö- och ekonomiperspektivet, säger Lena Brodén, enhetschef för Trygghetscentralen.

Kommer att rulla ofta

Elcykeln, som levererades häromveckan med hjälm, lås och dubbdäck, ska nyttjas för, bland annat, viss bevakning av yttre sjukhusområdet samt för färd till och från möten på Regionens hus, Securitas, polisen och Räddningstjänsten i Skövde.

–Västfastigheter vid Skaraborgs Sjukhus var också inne på samma tanke och har fått två elcyklar. Det är bra att vi är fler som tänker på vad vi kan göra för miljön, säger Lena Brodén.

 

Bildtext:

Miljösamordnare Sigmar gericke, Lena Brodén, enhetschef  Trygghetscentralen och Henrik Sekund, säkerhetssamordnare.

Foto: Bild och Media


Publicerad: