Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Korv- och rotfruktsgryta i mikro

Korv- och rotfruktsgryta i mikro

4 portioner

  • 4 potatisar (cirka 350 g)
  • 3 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 200 g vitkål
  • 4 dl buljong
  • 3 lagerblad
  • ½ tsk salt och svartpeppar
  • Örtkryddor, torkade
  • 200 g korv (nyckelhålsmärkt)
  • 2–3 dl gröna sojabönor (färdigförvällda, frysta)

Gör så här: Rengör, ansa och skär potatis, rotfrukter och grönsaker i centimetertjocka skivor eller tärningar. Lägg dem i en form som har lock och klarar mikrovågsugn. Blanda buljong och kryddorna och häll över grönsakerna i formen. Tillaga under lock på full effekt i 7 minuter. Rör om. Det får gärna vara lite spänst i grönsakerna.

Dra skinnet av korven och skär i tjocka skivor som delas till halvmånar. Lägg korven i formen och tillaga under lock på full effekt i ytterligare cirka 5 minuter. Lägg i sojabönorna och låt bli varma.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:45