Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Köttfärs med wokgrönsaker

Köttfärs med wokgrönsaker

4 portioner

  • 4 portioner havreris
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk fond eller 1 buljongtärning
  • 1 paket frysta wokgrönsaker (cirka 400 g)
  • ½–1 msk sojasås
  • ½ tsk salt med jod
  • Svartpeppar
  • Sweet chilisås

Gör så här: 

Koka havreris enligt anvisningen på förpackning.

Hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan. Blanda ner köttfärsen och fräs några
minuter. Tillsätt fond eller en smulad buljongtärning och wokgrönsakerna. Låt fräsa i cirka 5 minuter och häll över sojasåsen. Smaksätt med salt och peppar.

Servera köttfärswoken med havreris och sweet chilisås.

Tänk på att

Experimentera och variera gärna med olika ingredienser och smaksättningar. Tänk bara på att undvika kryddor som innehåller salt. Ett tips är att komponera måltiderna enligt tallriksmodellen. Både färska och frysta grönsaker går bra att använda. För att få variation kan man koka kött, helt eller delvis i till exempel krossade tomater, vatten, kokosmjölk, matlagningsgrädde, havregrädde och/eller lätt creme fraiche.

Senast uppdaterad: 2024-01-12 12:14