Klangfärgs kurser

En mörkblå färgklick

Inspiration och kunskap! Det är grunden för vår kursverksamhet. Våra kurser är kostnadsfria och öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och anpassad skola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

Lyssna till mitt Öga
Träff 1,2 och 3

Går det att skapa musik med ögonen? Självklart, låt oss visa er hur! Under tre träffar kommer vi att ge er grunderna i att skapa musik med ögonen. Möjligheterna med musikskapande med ögonen är stora och vi hoppas att ni vill ta med det till era arbetsplatser. 

Du behöver inte delta på alla tre träffar utan anmäler dig separat till de olika tillfällena, men för att delta på sista träffen behöver du tagit del av den praktiska workshopen, träff 2.

Lyssna till mitt öga – Digital introduktion:
Träff 1

Onsdag 29 maj GENOMFÖRD!

Lyssna till mitt öga i praktiken – Workshop:
Träff 2

Onsdag 18 september
kl. 09:30 till 16:00
Plats: Allégården, Södra allégatan 4, Göteborg

Sista anmälningsdag: 30 augusti 
 
Detta andra tillfälle tar vi oss an en praktisk introduktion till ögonstyrning och musikskapande. 
Under workshopen får ni testa på tekniken, utforska olika program och få tips för att lösa vanliga problem.
 
 
Lyssna till mitt öga – Digital uppföljning:
Träff 3

Tisdag 3 december
kl. 14:00 till 15:30
Digitalt via Teams
Sista anmälningsdag: 19 november

Klicka här för mer information och anmälan

 

En inspelningsplats, en kuliss gjord i kartong med vägg, fönster, en kamin. En trasmatta på golvet. I förgrunden en svart stol samt en filmkamera på stativ.

Inspirationsdag – att göra film

Torsdag den 15 augusti 
Allegården, Södra allégatan 4
kl. 09:30 - 16:00
Sista anmälningsdag: 13 augusti

Anmälan hittar du här

Den här dagen är till för dig som vill arbeta med, eller redan arbetar med film i er verksamhet. 
Martin och Mattias från Barnfilmskolan bjuder på många av sina inspirerande och enkla metoder för att arbeta med film och berättande. 
De visar hur de arbetar praktiskt med kameran i skolor och andra verksamheter och ni kommer att få en palett av enkla och kreativa övningar att ta med tillbaka era verksamheter. 

 

Prova repslagning

Torsdagen den 19 september!
Allegården, Södra allégatan 4
Kl. 09:30 - 16:00
Sista anmälningsdag: 9 september

Repslagningstekniken är en gammal hantverksform med många användningsområden. Man kan till exempel göra hopprep, koppel, kantband, dekorationer, taktila material och mycket mera. Tekniken är rolig att arbeta med i grupp och många kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Under den här dagen kommer vi prova att slå rep med en repslagarmaskin. Vi kommer också göra snoddar med hjälp av olika snurrande mackapärer man lätt kan komponera ihop på egen hand. Vi använder oss av textilt återbruk och provar även att väva in annat material.

Klicka här för mer information och anmälan

_____________________________________________________________

Vill du ta del av vårt övriga material där vi har tagit fram filmade kurser inom musik, dans, film och färg & form, hittar du det här på Klangfärgs sida under respektive konstform samt bland våra inspelade kurser och webbinarier.

Onlinekurser, inspelade kurser och webbinarier

-------------------------

Info ordinarie kursverksamhet


Kursplatser

I mån av kursplatser kan upp till 4 personer från enskild arbetsplats delta. Anmälan kan bara göras på vår hemsida, där det till varje kurs finns ett anmälningsformulär. Vänligen observera att det behövs ett formulär per person till varje kurs. Det går alltså inte att anmäla flera personer på samma formulär.
En preliminär bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du fyllt i, så var vänlig kontrollera att den blir rätt.

Anmälningsvillkor
När kursplats bekräftats är anmälan bindande, men din arbetsplats/organisation kan skicka en ersättare om du skulle bli sjuk eller få förhinder. Arbetsplats vars deltagare uteblir utan ersättare och utan att ha meddelat skäligt förhinder innan kursstart debiteras med 500 kronor per deltagare och kursdag. Som skäligt förhinder räknas sjukdom samt personalbrist/vikariebrist och liknande problematik på arbetsplatsen.
Fram till sista anmälningsdag kan avbokning göras utan särskilda skäl. 

Kulturförvaltningen förbehåller sig rätten att ställa in en kurs vid för få anmälningar. Detta görs senast dagen efter sista anmälningsdag. Anmälda kursdeltagare meddelas via e-post.

Kostnadsfritt
Kurserna är kostnadsfria för personal inom LSS-verksamhet och anpassad skola eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar i Västra Götaland. För deltagare utanför regionen gäller i mån om plats och kostnaden är 500 kr plus moms per person och kursdag.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Lina Gardelin

Konsulent

Telefonnummer