Grupper för vuxna patienter inom habilitering
Vi erbjuder grupper både på distans och på mottagning. Kontakta det team inom Habiliteringen som du eller din närstående har kontakt med för eventuell planering av insats via grupp.
Hur deltar jag digitalt i en grupp?
Flera av våra program erbjuds digitalt. För att delta i en grupp digitalt behöver du ha grundläggande kunskap om hur du hanterar din utrustning; en dator, platta eller smartphone med internetuppkoppling. Du kommer att få mer information i kallelsen som skickas efter överenskommelse.
-
Diskussionsgrupp autism
Gruppen vänder sig till dig med autism och normalbegåvning som är 18 år eller äldre och som efter genomförd webbutbildning “Information om autism” via plattformen “Stöd och behandling” har ett fortsatt behov av att diskutera med andra hur man kan få vardagslivet att fungera med diagnosen.
-
Ha koll
Har du svårt att planera och organisera det du ska göra? Är det svårt att komma igång med att använda din kalender? Har du tid och motivation att arbeta med det?
-
Hälsosamma levnadsvanor
En grupp för patienter som är motiverade att förändra och veta mer om levnadsvanor inom kost, rörelse, sömn och stress.
-
Leva med CP; cerebral pares
Gruppens syfte är att ge ökad kunskap om cerebral pares och att utbyta erfarenheter kring funktionsnedsättningen och dess konsekvenser genom samtal med andra.
-
NeuroACT- stresshantering för flexibilitet och hälsa
Denna gruppbehandling riktar sig till dig med autism och normalbegåvning som är 18 år eller äldre. Vi träffas 12 gånger.
-
ReDO
För att få till en rimlig balans i vardagen mellan aktivitet och återhämtning.
-
Socialt samspel - kommunikation
Vill du diskutera och praktiskt träna förmågor som handlar om att fungera socialt med andra människor? Grupp för dig som har autism utan intellektuell funktionsnedsättning.
-
Socialt samspel - relationer
Grupp för dig som har högfungerande autism eller Aspergers syndrom. Du får möjlighet att utifrån olika teman diskutera relationer till andra, utmaningar och möjliga strategier för att utveckla och förbättra relationer till andra.
-
Vad vet jag om min diagnos lindrig intellektuell funktionsnedsättning?
För dig över 18 år som har intellektuell funktionsnedsättning och känner att du vill lära dig mer om diagnosen.