Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Grupper för vuxna med hörselnedsättning

Vill du fördjupa dina kunskaper om hörsel och hörselnedsättningens konsekvenser? Vill du även veta mer om hörhjälpmedel och kommunikationsstrategier samt alternativa kommunikationsmetoder?

Habilitering & Hälsa erbjuder behandling i grupp till yrkesverksamma, seniorer och personer med grav hörselnedsättning. Grupperna sker vanligtvis på dagtid men för patienter med Mb Mèniére sker den i internatform med övernattning.

Syfte med grupprehabilitering är åstadkomma gynnsamma processer som leder till en varaktig förändring och ökad livskvalitet. 

Genom att delta i grupprehabilitering möter du andra med hörselnedsättning och delar erfarenheter.

  • Grupp för dig med hörselnedsättning och hörapparat som avslutat arbetslivet eller gått i pension. Även närstående kan delta.

  • Grupp för dig med hörselnedsättning och hörapparat som är yrkesverksam ålder. Även närstående kan delta.

  • Grupp för dig som har en grav hörselnedsättning och behöver mer stöd i kommunikationsstrategier och alternativa kommunikationsmetoder.

  • Grupp för vuxna som fått diagnos Morbus Ménière, fått hörapparat och är i yrkesverksam ålder. Sker på internat.

  • Grupp för dig som har behov att få en kompletterande kommunikationsmetod, vill utöva Tecken som stöd och träffa andra i samma situation.


Senast uppdaterad: 2022-12-02 16:30