Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor

Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor

 4 portioner

  • 8 -10 potatisar (cirka 800 g)
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • ½ rotselleri eller kålrot
  • 2 gula lökar
  • 1 förpackning kikärtor (á 230 g)
  • 2 msk rapsolja eller flytande matfett
  • Örtkryddor
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • 4 ägg
  • Rödbetor, inlagda

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rotselleri eller kålrot. Skala och hacka löken och skölj kikärtorna.

Lägg potatis, rotfrukter, lök och kikärtor i en ugnsform och ringla över matfett. Smaksätt med örtkryddor, peppar och lite salt. Rör
om. Ugnsbaka tills potatis och rotfrukter mjuknat och fått fin färg, ca 30 min.

Stek 4 ägg i rapsolja. Servera rotfruktsblandningen med stekt ägg och inlagda rödbetor

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:00