Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kikärtsgryta

Kikärtsgryta

4-6 portioner

  • 4 port bulgur, fullkorn
  • 2 paprikor
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 förpackning kokta kikärtor
  • ½–1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Eventuellt 1 dl havregrädde, matlagningsgrädde eller lätt crème fraiche

Gör så här: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

Skär paprika och purjolök i bitar. Hacka gul lök och vitlök. Skölj kikärtorna. Fräs paprika, lök, vitlök och purjolök i oljan. Tillsätt curry och rör om. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater samt de sköljda kikärtorna. Smaka av med salt, peppar och eventuellt matlagningsgrädde, lätt crème fraiche eller havregrädde.

Servera kikärtsgrytan tillsammans med bulgur. 

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:49