Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa

4 portioner

  • ½ gul lök
  • 1–2 klyftor vitlök
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 påse (600 g) frysta gröna ärtor
  • 1 ½ dl mjölk
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • Hummus (som pålägg till brödet)

Gör så här: Hacka eller riv på rivjärn gul lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i rapsolja 2-3 minuter eller tills det mjuknar. Löken ska ej få färg. Häll i vatten, buljongtärningar och ärtor, låt koka i 5-8 minuter.

Mixa soppan grovt med en stavmixer (men mixa den inte helt slät). Ställ
tillbaka kastrullen på plattan på svag värme och häll i mjölken och smaksätt med peppar. Önskar du en lösare konsistens på soppan kan du hälla i mer vatten.

Servera ärtsoppan med fullkornsbröd och hummus.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 10:44