Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gynekologimottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Tidig graviditetsmottagning: 0303-24 14 25 (telefonsvarare som är öppen dygnet runt). Läs mer under "Söka vård hos oss".

Telefontider

måndag - fredag
8:30 - 9:45
måndag - fredag
11:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag
8:15 - 17:30
tisdag - torsdag
8:15 - 16:30
fredag
8:15 - 16:00

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Gynekologimottagningen på Kungälvs sjukhus är en specialistmottagning för gynekologi. Till oss kan du komma via remiss från en annan vårdgivare eller egenremiss.

De flesta gynekologiska besvär – till exempel PMS, flytningar, klåda, buksmärta, urinläckage, menstruations- eller klimakteriebesvär – handläggs i första hand av allmänspecialister på vårdcentralen.

På mottagningen utreder och behandlar vi gynekologiska besvär och sjukdomar såsom blödning efter klimakteriet, kontroll av gynekologisk cancer, utredning och behandling av cellförändringar, infertilitet och vulvabesvär. Vi gör inga hälsokontroller och har ingen akutmottagning.

Söka vård hos oss

Till oss kommer du via remiss från en annan vårdgivare eller en egenremiss. Innan du skriver din remiss kan du läsa på 1177 om dina symptom/besvär, där finns information om egenvård och om det är primärvård eller gynekologimottagning du ska vända dig till.

Du kan lämna återbud till inbokat besök via vår telefonsvarare, men vi har inte möjlighet att ringa tillbaka.

Tidig graviditetsmottagning

Tidig graviditetsmottagning riktar sig till dig som är oönskat gravid eller som haft tidigare utomkvedsgraviditet. Vi hjälper dig med rådgivning angående abort och/eller kontroll av graviditet.

Vid ditt besök hos oss

Läs igenom informationen på den kallelse som du har fått till ditt besök. Om du inte fått en kallelse följer du de instruktioner du fick vid bokningen av din tid.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med fotolegitimation eller annan ID-handling och eventuellt högkostnadskort eller frikort.

Vi ser gärna att du betalar med kort eller via faktura. Vi tar inte emot kontanter. Ett läkarbesök kostar 300 kr, har du remiss från vårdcentral kostar det 100 kr. Ett barnmorskebesök kostar 100 kr, men är kostnadsfritt om det handlar om abortrådgivning, preventivmedelsrådgivning eller kontroll av könssjukdom.

Om du talar ett annat språk än svenska har du rätt att få en tolk vid ditt besök. Det kostar ingenting. Du kan ringa till mottagningen för att få hjälp med att boka en tolk inför besöket.

Om du inte kan komma vill vi gärna ge din tid till någon annan; därför är det viktigt att du avbokar din tid senast 24 timmar innan ditt planerade besök. Om mottagningen är stängd går det bra att lämna återbud direkt på vår telefonsvarare.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar specialistläkare, barnmorskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Här arbetar både manliga och kvinnliga medarbetare.

Ansvariga för mottagningen

Malin Portillo, vårdenhetschef
E-post: malin.portillo@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-10-14 15:32