Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopediavdelning 3

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
15:00 - 19:00

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Avdelningen är inriktad på akut och planerad ortopedisk vård.

Hos oss vårdas patienter som ska genomgå eller har genomgått en planerad höft-, knä- eller axeloperation. Vi vårdar också patienter med akuta ortopediska skador som uppkommit genom till exempel trafik- eller fallolyckor, samt patienter med rygg- och smärtproblematik.

Din vistelse hos oss

Vårdavdelningen har 28 vårdplatser, samtliga i enkelrum. På ditt rum finns sänglampa, bord, soffa, tv och en låsbar garderob. Det är fritt fram att använda mobil/surfplatta på avdelningen, så länge medpatienter inte störs. Du är också välkommen att koppla upp dig och surfa gratis på vårt öppna nätverk (VGR Publikt).

Det finns flera patientrum på avdelningen och en patientmatsal där du har möjlighet att äta dina måltider om din hälsa tillåter. Det är av stor vikt att du försöker röra dig så mycket som möjligt under din sjukhusvistelse.

På avdelningen finns olika hjälpmedel för att förbättra din rehabilitering på det sätt som är bäst för dig.

Om du ska genomgå en planerad operation blir du i regel kallad till ett förberedande besök. Vid besöket tas prover och du får prata med läkare, narkosläkare och sjuksköterska. Om du behöver ytterligare information inför din planerade vistelse hos oss, kontakta operationskoordinator måndag–torsdag kl. 09.00–11.30 på telefon 0303-986 35, val 3.

Checklista inför din vistelse

Ta med:

  • Legitimation, kallelse och frikort.
  • Aktuell medicinlista, eventuella licenspreparat, inhalationer, ögondroppar eller salvor.
  • Toalettartiklar, inneskor/tofflor och eventuella gånghjälpmedel.
  • Kläder och pengar som du kan behöva när du åker hem igen. Lämna andra värdesaker hemma (till exempel smycken och klockor).
  • Mobiltelefon, laddare, dator/surfplatta (om du vill det). Märk dem gärna med ditt namn.

Vi som arbetar här

Vården bedrivs i nära samarbete mellan sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, medicinsk sekreterare, fysioterapeuter och arbetsterapeut. Vi har också kurator, sjukhuskyrka och dietist knutna till verksamheten.

Vår personal finns tillgänglig på avdelningen dygnet runt för dig.

Vi har utbildningsansvar på avdelningen och det förekommer därför studenter och elever. Du som patient har rätt att säga om du inte vill ha student närvarande under ditt besök.

Alla som arbetar här på avdelningen, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Om du har synpunkter på den vård, behandling eller bemötande du har fått, är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till vårdenhetscheferna eller lägg en lapp i vår brevlåda i navet/informationen.

Ansvariga för avdelningen

Madelaine Eriksson, vårdenhetschef
Tfn 0303-980 00
E-post: madelaine.eriksson@vgregion.se

Helén Gustafsson, vårdenhetschef
Telefon 0700-82 59 29
E-post: helen.maria.johansson@vgregion.se

Linda Hoserius, vårdenhetschef
Telefon 0722-03 40 56
E-post: linda.hoserius@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2023-10-26 07:52