Alla nätverk
Alla förvaltningens nätverk hittar du här.
Här har vi samlat de av förvaltningens nätverk som är relevanta för dig som jobbar inom kommunen. Välkommen att gå med!
Arbetar du med publik konstverksamhet i en organisationsform av något slag? Anordnar du/ni utställningar och konsthändelser ute, inne, i skogen, i stan, i konsthall, på museum, i ideella eller offentliga organisationer? Här är ditt nätverk! Målet är att skapa en plattform för diskussioner kring teman, erfarenhetsutbyten och möjligheter att hitta varandra för samverkan. Nätverket träffas cirka tre gånger per år.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till Camilla Alexandersson!
Detta nätverk är till för bibliotekschefer i Västra Götalandsregionen.
Vill du gå med eller få mer info? Hör av dig till Daniella Pind!
Alla Västra Götalandsregionens 49 kommuner har en kommunal kontaktperson som kallas för kommunal samordnare. Det är den kommunala samordnaren som tillsammans med kommunens kulturombud/barn- och ungdomskulturgrupp ska fördela de regionala medlen och samordna kulturaktiviteter så att det kommer alla barn och unga i kommunen till del.
Två gånger om året träffas de kommunala samordnarna i regionen. Det är barn- och ungakonsulenterna på Förvaltningen för kulturutveckling som är sammankallande. Nätverksträffarna är till för kompetensutveckling; att utbyta erfarenheter, att få och ge inspiration. Innehållet i träffarna formas efter behov och önskemål från samordnarna och Regionteater Väst via en arbetsgrupp, där deltagandet roterar.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till Jonna Börjesson!
Nätverket är öppet för all bibliotekspersonal i regionen som är intresserade av bibliotekets tillgänglighetsarbete.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till Ninni Eriksson!
Nätverket är öppet för all bibliotekspersonal i regionen som är intresserade av bibliotekens arbete med flerspråkighet och inkludering.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till Åsa-Maria Berg Levinsson.
Nätverket är öppet för all bibliotekspersonal i regionen som är intresserade av och vill diskutera bibliotekens mediefrågor i en vid bemärkelse, såväl fysiska som digitala medier.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till någon av konsulenterna nedan!
Nätverket är öppet för all bibliotekspersonal i regionen som är intresserade av och vill diskutera frågor som rör bibliotekens digitala tjänster i vid mening (inklusive systemfrågor relaterade till Libris) och bibliotekens folkbildande arbete som syftar till ökad medie- och informationskunnighet och digitala delaktighet.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till någon av konsulenterna nedan!
Välkommen till ett nätverk för dig som på något sätt arbetar med ung, inom offentlig sektor eller ideell kultursektor. Med workshops, kurser och erfarenhetsdelning vill vi skapa intresse och möjliggöra för fler att jobba med ungt arrangörskap. Ambitionen är att man som vuxen ska bli bättre på att bemöta och ta till vara på ungas engagemang - och på så sätt stärka ungas möjligheter att ta plats och utveckla kulturlivet.
Nätverket ses cirka fyra gånger per år och träffarna sker omväxlande fysiskt och digitalt.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till Ernesto Escobar!
Nätverket är öppet för all bibliotekspersonal i regionen som arbetar med och vill utveckla verksamheten riktad mot barn, unga och unga vuxna.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till någon av konsulenterna nedan!
Nätverket är öppet för alla utbildade läsledare i regionen.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till Eva Fred!
Nätverket är öppet för all bibliotekspersonal i regionen som vill utveckla biblioteksverksamhetens arbete med Hbtqi-frågor.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till någon av konsulenterna nedan!
Nätverk för bebyggelse- och byggnadsantikvarier eller andra med motsvarande position, som arbetar med kulturmiljöfrågor i bebyggelseperspektiv, med byggnadsvård, eller andra närbesläktade frågor i Västra Götalands län, och som är offentligt anställda.
Nätverket finns till för gemensam planering, kunskapsutbyte och fortbildning. Gruppen utgör en del i det regionala kulturmiljöarbetet och träffas ett par gånger per år. Värdskapet ambulerar och vi tar upp aktuella teman eller gemensamma satsningar.
Vill du gå med i nätverket? Välkommen att kontakta Marie Odenbring Widmark!
Detta är ett regionalt nätverk för tjänstepersoner som ansvarar för kulturföreningar, arrangörer eller ideell kultursektor i sin kommun. Vi arrangerar två digitala träffar om året. Med nätverket vill vi stärka långsiktigt strategiskt arbete i syfte att främja strukturer och möjligheter för kulturarrangörer att verka i regionerna.
Vi samtalar kring ämnen som åldrande arrangörsled, metoder och arbetssätt och platsutveckling. Andra intressanta teman för nätverket är omvärldsbevakning och stödsystem för ideella arrangörer.
Vill du gå med i nätverket? Anmäl dig till Helén Liljedal!
Det regionala nätverket ”Möte med MIK (MMM)” drivs av Förvaltningen för kulturutveckling och består av cirka 50 personer och 20 olika organisationer i Västra Götaland. Här möts personer som på olika sätt har ett uppdrag av sin organisation att utveckla eller förstärka diverse MIK-kompetenser för sina respektive målgrupper. Nätverket innefattar praktiker, forskare, pedagoger, utvecklare inom skola, bibliotek eller mediepedagogik samt tjänstepersoner på förvaltningar.
Nätverket är ett forum för informations- och erfarenhetsutbyte för medlemmarna och en plattform för samverkan. Genom att delge varandra de olika verksamheternas aktuella aktiviteter och de utmaningarna som finns i respektive område förstärker alla medlemmar den egna omvärldsbevakningen. Det leder till en ökad kunskap om MIK-området i Västra Götaland och kan därmed bidra till fortsatt stärkt utveckling och i bästa fall visionärt tänkande.
Målsättningen är också att öka kompetensen för nätverkets olika målgrupper genom att bjuda in till de av nätverkets arrangerade aktiviteter och/eller varje organisations enskilda arrangemang.
Nätverket träffas två gånger per termin.
Ett seminarium eller workshop arrangeras varje termin, där både nätverkets medlemmar samt deras olika målgrupper, såsom pedagoger, bibliotekarier, forskare och andra, är välkomna att delta.
Nätverket har en lång historia och startade redan 2000 som ett informellt nätverk under namnet Möte med Media men gruppen bytte namn under 2015 för att vidga nätverket.
Vill du gå med i nätverket? Kontakta Pia-Marie Wehrling!