Techformance

Techformance är konkreta digitala verktyg med medföljande arbetsmetoder som scenkonstbranschen kan använda sig av för att skapa delaktighet, nya berättelser och konstnärliga upplevelser för barn.

Om techformance

Vad är egentligen en techformance? Och vem kan framföra en? Techformance är en arbetsmetod som framför allt scenkonstbranschen kan använda sig av för att skapa föreställningar med interaktiva element. Techformance levererar ett flertal olika digitala verktyg som du som sätter upp en techformance kan välja och vraka bland. Klicka här för att läsa mer.

Bild på läsplatta med texten kolla på scenen

Så började det

Fröet till Techformance såddes för flera år sedan. 2015 inleddes arbetet av Lotta Eldh och Helena Rung, upphovspersonerna bakom idéen.

Bild på texten techformance

År för år

Techformance pågår 2019-2022. Projektet är öppet och genomförs iterativt. Här kan du läsa om projektet år för år.

Ett finger som pekat mot någon annans hand med publik som fond

Deltagare i projektet

Här kan du läsa om våra samarbetspartners i projektet. De som är med hela tiden och de som går under olika perioder under den treåriga projekttiden.

Kvinna tittar genom förstoringsglas vilket gör henne öga stort

Tillgänglighet

Tillgänglighet leder ofta tankarna till trösklar och trappor. Men för personer med kognitiva utmaningar handlar tillgänglighet om andra saker, till exempel om samspel och hur man reglerar sin uppmärksamhet. Techformance öppnar dörrarna för fler in i teaterrummet.

Helena Rung

Projektledare Techformance

Telefonnummer

Ann-Charlotte Eldh

Projektledare Techformance

Telefonnummer