Kulturskolepedagogdagen

Kulturskolepedagogdagen är en fortbildningsdag för kulturskolepedagoger i hela landet. Här får du möjlighet till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte för att främja en likvärdig kulturskola med hög kvalitet. Den 28 oktober är det dags igen!

Kulturskolepedagogdagen tillkom efter en turné vi inom förvaltningen gjorde i Västra Götaland 2018, där vi samlade in önskemål och behov från kulturskolorna. De önskade fortbildning, att få uppmärksammat sina frågor, sina förutsättningar och att få möta andra kulturskolepedagoger. Syftet var också att vi ville lyfta alla fantastiska kulturskolepedagoger runt om i landet.

Dagen har genomförts vid fem tillfällen, hösten 2019 på Högskolan för scen och musik i Göteborg, och hösten 2020, 2021, 2022 och 2023 i digitala upplagor. Kulturskolepedagogdagen arrangeras av Kulturförvaltningen och Göteborgs universitet. 

 

Kulturskolepedagogdagen 2023 – tema Leda och lära

Den 30 oktober gick 2023 års upplaga av Kulturskolepedagogdagen av stapeln. Då samlades kulturskolepedagoger från norr till söder för att ta del av forskning, metoder, tankar, idéer, inspiration och erfarenheter från både medverkande föreläsare och från varandra.

I år kan vi dessvärre inte visa någon av filmerna i efterhand, men om ni vill söka vidare på egen hand så medverkade följande: Helena Wattström, Pernilla Ankarberg, Oscar Wemmert, Föreningen KNUT - Kulturskolans Nytänkande Ungas Talan, Maria Caskie, Malin Ericson och Michaela Neumann, Frida Rolfsdotter Thurfjell och Andreas Hammarlund.

Kulturskolepedagogdagen 2022 – tema Kulturskola 2030

2022 års kulturskolepedagogdag ägde rum måndagen den 31 oktober i form av en digital invigningsdag, där pedagoger över hela landet tog del av inspiration och kunskap inför framtidens kulturskola samt var med på Teams-samtal tillsammans. Allt material låg sedan kvar i två veckors tid för möjligheten att kunna genomföra dagen när det passade den egna verksamheten.

Delar av materialet som visades kan ni ta del av här.

Kulturskolepedagogdagen 2021 – tema delaktighet

Måndagen den 1 november 2021 genomfördes tredje upplagan av Kulturskolepedagogdagen, med tema delaktighet. Vi visade exempel från kulturskolor runt om i landet, metoder, aktuell forskning samt delar från Kulturskolepedagogutbildningen på Göteborgs universitet.

Här kan du se en film från Kulturskolepedagogdagen 2021. En guide om tillgänglighet och bemötande.

Kulturskolepedagogdagen 2020 – Vad sätter vi på scenen?

Projektet Vad sätter vi på scenen? var en del i en särskild satsning på kulturskolan i Västra Götalandsregionen 2018–2020, där vi bland annat tagit fram ett webbmaterial som presenterades under Kulturskolepedagogdagen 2020. 

Här hittar du webbmaterialet Vad sätter vi på scenen?

 

 

Anette Andersson Huber

Producent

Telefonnummer

Åsa Jansson

Konsulent

Telefonnummer