Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Grillad kyckling med tomatpasta

Grillad kyckling med tomatpasta

4 portioner

  • 4 portioner färsk bandspagetti eller bönpasta
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 förpackning passerade tomater, 400–500 g
  • ½–1 köttbuljongtärning
  • 100 g riven ost (17 % fetthalt)
  • 1 dl matlagningsgrädde (4 % fetthalt) eller havregrädde
  • 4–5 stycken soltorkade tomater klippta i bitar
  • Färska eller frysta örter
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • ½ liten vitkål eller spetskål,
  • cirka 400 g
  • 1 äpple
  • 2 msk torkade tranbär, cirka 20 g

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Rensa och dela kycklingen. Hacka löken. Fräs lök i 1 msk rapsolja i en kastrull. Tillsätt
passerade tomater, buljongtärning och matlagningsgrädde och låt puttra
samman. Smaka av med örter, soltorkade tomater, peppar och lite salt. Låt
osten smälta ner i såsen utan att koka. Blanda ner tomatsåsen i den kokta
pastan. Servera den grillade kycklingen kall eller varm till pastan eller
blanda kycklingbitarna med pastan i kastrullen.

Strimla kålen och äpplet. Massera kålen med 1 msk olja i en skål. Tillsätt
äpplet och tranbären och blanda.

Servera kyckling och tomatpasta tillsammans med kålsalladen.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:00