Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Testmiljö skogsbruk och viltvård

I våra testmiljöer för skogsbruk och viltvård utvecklas nya hållbara lösningar med fokus på ökad biologisk mångfald, minskade skogsskador och utbildningsmetoder för skogsmaskinförare.

Här finns möjlighet att testa och utvärdera nya maskiner, nya tekniska lösningar och utveckla nya förbättrade arbetsmetoder. Vi kan också hjälpa till med foderförsök på vildsvin och hjort. Våra tillgångar är integrerade i vår undervisningsverksamhet där våra utbildningar har en nära koppling till forskningsarenan. 

Våra tillgångar inom skogsbruk och viltvård

 • 950 ha skog
 • Fullutrustad maskinpark för skogsbruk
 • Simulatorer för skogsmaskiner
 • Vilthägn med ca 40 vildsvin och 70 dovvilt
 • Vilthanteringsanläggning

Projekt inom skogsbruk och viltvård

 • Björkstockar staplade på varandra

  Agroforestry, eller skogsjordbruk som det också kallas, handlar om att skapa hållbara odlingssystem genom att integrera perenna växter som buskar och träd i odlingslandskapet, eller etablera odlingar i befintliga skogsmiljöer. Syftet är att gynna naturens ekosystem och samtidigt sträva efter högre produktivitet och lönsamhet.

 • Orange spak i fokus med suddig bakgrundsmiljö

  När eleverna har undervisats i körteknik för exempelvis traktor och skogsmaskin har de tidigare fått använda verkliga maskiner utomhus.

 • Page list icon

  Viltkött är en klassisk svensk delikatess som i många hem kännetecknar hösten. Men vilt är ofta svårt att få tag på om man inte själv äger skogsmark eller känner någon som jagar. Av samma anledning är viltkött sällsynt i offentliga kök. Många är också osäkra på hur man hanterar viltkött. Vilka delar ska användas till vad och hur tillagas det på bästa sätt?


Senast uppdaterad: 2023-07-03 11:06