Nytt nummer av Arbetslust

Publicerad:
Tre kvinnor samtalar vid ett ståbord

I det nya numret av Arbetslust intervjuas regiondirektören, du får tankar om digitalisering och får chans att titta in bakom kulisserna, när ISM:s digitala föreläsningsserie spelas in.

De bästa ideerna föds i samtalet

Läs intervjun där Arbetslust tar pulsen på VGR:s regiondirektör Håkan Sandahl och ställer frågor om att samtala, visselblåsartjänsten, normtal, kompetensförsörjning, dygsvila mm.

God digital arbetsmiljö kräver delaktighet

Gustaf Ahlqvist, psykiatrisjuksköterska och fackrepresentant för Vårdförbundet är författare till detta nummers Tankar om. Gustaf har läst rapporten "DAM - Långsiktig plan för digital arbetsmiljö" , som presenteras i ett annat uppslag i detta nummer, och tar med oss på en guidad tur om en lika komplex som viktig del av vår arbetsmiljö.

Att leda lagom många - ny rapport visar vägen

En viktig faktor för vår arbetsmiljö är hur många medarbetare chefen ansvarar för. Sambandet har varit känt sedan länge men fortfarande saknar många arbetsplatser kunskap och strategier för att omsätta teori till praktik. På ISM:s hemsida finns nu en digital föreläsningsserie där forskare och praktiker varvar forskningsbaserad kunskap med exempel på hur man gjort i praktiken. 

Visselblåsning kan avslöja allvarliga fel

VGR har fått en ny kanal för att rapportera missförhållanden på arbetsplatsen. Läs om hur den fungerar och vilka andra kanaler som finns för att rapportera olika situationer. 

På jobbet

I varje nummer har Arbetslust en medarbetare med en lite ovanligare yrkesroll. Denna gång får vi träffa Manda Sandström, dramaturg på Regionteater Väst.

Läs hela numret här

I detta nummer hittar du även QR-koder, som länkar dig till olika sidor där du kan läsa mer. 

Läs Arbetslust nr 2:2023 här