Lax i ugn med pestotäcke

Lax i ugn med pestotäcke

4 portioner

  • 400 – 500 g lax
  • ½ dl pesto
  • 8-10 potatisar (cirka 800 g)
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt med jod
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g ärtor, frysta

Gör så här: Sätt ugnen på 175° C. Lägg fisken på ett ugnsfast fat. Fördela peston över. Tillaga i ugnen 15-20 minuter.

Skala potatisen och skär i bitar. Koka mjuk i 10-15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Rör ner mjölken. Smaksätt med salt och peppar.

Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt ärtorna och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 2 minuter. Häll av vattnet.

Servera laxen tillsammans med potatismos och gröna ärtor.