Hemgjorda fiskpinnar

Hemgjorda fiskpinnar

4 portioner

  • 8-10 potatisar (cirka 800 g)
  • 6-8 morötter
  • 400 g vit fisk i fryst block
  • Ströbröd
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Vitpeppar
  • ½–1 tsk salt
  • Cirka 4 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk, eller växtbaserat alternativ
  • 450g fryst spenat, tinad

Gör så här: Skala potatis och morötter. Koka upp 1,5 liter vatten med en nypa salt. Lägg i potatisarna. Tillsätt morötterna när potatisen kokat i 10 minuter. Koka ytterligare cirka 10 minuter. Häll av vattnet när potatisen blivit mjuk rakt igenom.

Lägg mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Skär det halvtinade fiskblocket i 12-13 fiskpinnsliknande bitar. Salta och peppra fisken. Vänd sedan varje fiskbit i vetemjöl, därefter ägg och till sist i ströbröd. Stek i flytande margarin på medelstark värme ett par minuter på varje sida, tills fiskpinnarna är genomstekta.

Smält 2 msk margarin i en kastrull på medeltemperatur, vispa ner mjölet. Späd med mjölken och låt koka upp. Krama ur vattnet från spenaten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera fiskpinnarna med stuvad spenat, kokt potatis och morötter.