Festlig pastagratäng med rökt lax

Festlig pastagratäng

4 portioner

  • 250 g krossade tagliatelle
  • 2 purjolökar
  • 250 g kallrökt lax eller stekta laxbitar
  • 1-2 paket färdig ostsås eller hemlagad ostsås
  • Svartpeppar
  • ½ citron, skal och saft
  • 250 g gröna ärtor, frysta

Gör så här: Sätt ugnen på 250°C. Koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen.

Skölj och skär purjolöken i strimlor och lägg ner den i pastavattnet när
några minuter återstår av koktiden.

Skär laxen i små bitar. Häll av vattnet av pastan och purjolöken i ett durkslag. Rör ner laxen och ostsåsen. Krydda med peppar, citronskal och citronsaft. Häll laxpastan i en smord ugnsform. Gratinera i övre delen av ugnen, 12–15 minuter.

Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt ärtorna och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 2 minuter och häll sedan av vattnet.

Servera pastagratängen tillsammans med ärtorna.