Kokosfisk

Kokosfisk

4 portioner

  • 4 portioner ris
  • 400 g vit fiskfilé, valfri sort
  • Kokosflingor
  • Flytande matfett
  • 400 ml kokosmjölk, light/lätt
  • ½ dl matlagningsgrädde (4 % fetthalt)
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 lime, skal + saft
  • 1 ½ tsk torkad ingefära
  • 2 dl frysta gröna sojabönor
  • Maizena
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • 1 påse sockerärtor, cirka 15 stycken
  • ½ gurka
  • 70 g småbladssallad, 1 påse
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk olivolja

Gör så här: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Salta fisken och vänd i kokos. Stek fisken i flytande matfett. Häll kokosmjölk, matgrädde, kycklingfond, skal och saft från lime och ingefära i en kastrull och koka
upp. Red med maizena om tjockare sås önskas. Häll i gröna sojabönor
och låt bli varma. Smaka av med peppar och lite salt.

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Låt svalna.
Strimla sockerärtorna på längden och skär gurkan i tunna stavar. Lägg i en
stor skål och blanda med sallad, olivolja och solroskärnor.

Servera fisken med kokt ris, sås och sockerärtssalladen.

Tips! Lägg ärtorna i blöt inför torsdagens recept.