Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

Nystart kulturliv

Nu nystartar vi kulturlivet i regionen! Vi har verktygen, kunskapen, erfarenheten och nätverken för att stötta nystartsarbetet i din kommun.

En ensam person står på en mörk scen

Kultur och konstarter

Vi arbetar med rådgivning, kunskapsspridning, fortbildning, utveckling, omvärldsbevakning och nätverksbyggande inom olika konstarter.

En arkeolog i reflexväst gräver i jorden

Natur- och kulturmiljö

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med förebyggande och konsultativa insatser inom naturmiljö och kulturmiljö.

Kultur, natur och kulturarv – en självklar del av vardagen för alla i Västra Götaland

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen.

Biblioteksutveckling

Den regionala biblioteksverksamheten främjar bibliotekens utveckling och arbetar i nära dialog och samverkan med regionens kommuner, med civilsamhället och med andra aktörer på regional och nationell nivå.

Museer och besöksmål

Vi driver fem museer och ett hållbarhetscentra för slöjd och byggnadsvård. Förutom den publika verksamheten finns här också en expertkompetens inom en rad områden.