Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Underläkarvikariat/praktik

Underläkarvikariat, med eller utan läkarexamen, samt praktikplats

När du är klar med termin 9 på läkarutbildningen är du välkommen på underläkarvikariat på Skaraborgs Sjukhus (Skövde, Lidköping eller Falköping). Du anställs då som ”Med stud” d.v.s medicine studerande. Har du läkarexamen, anställs du som ”underläkare, ej leg”. De flesta av våra kliniker tar emot underläkarvikarier i första hand under sommaren, men även andra perioder kan förekomma.

Söker du praktikplats under din läkarutbildning, gäller nedan;

Du kontaktar den eller de kliniker du är intresserade av att vikariera/praktisera på. Var gärna ute i god tid, många söker vikariat redan under hösten. Ta gärna mailkontakt först, en förteckning över samtliga klinikers kontaktpersoner hittar du här på hemsidan.

Kontakta respektive enhets verksamhetschef eller annan namngiven person.

Du blir som vikarie enligt ovan inbjuden till en gemensam introduktion för alla underläkarvikarier och läkarassistenter (Läkarskolan). Två dagar (måndag och tisdag) i vecka 24, en givande och rolig start på sommaren i Skaraborg!

Varmt välkommen!

Verksamhetsområde Utbildning

Information in English

Kontaktuppgifter


Senast uppdaterad: 2016-10-13 16:14