Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akademiska vårdutbildningar

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) innebär att högskolor och universitet förlägger en viss del av utbildningen i vårdverk­samheten.

Skaraborgs Sjukhus har ett nära samarbete med Högskolan i Skövde och en stor del av den kliniska utbildningen är förlagd till SkaS Skövde. I mån av plats erbjuder vi också övriga lärosäten VFU.

Den verksamhetsförlagda utbildningen för akademiska ut­bildningar regleras i ett avtal mellan Västra Götalands­regionen (VGR), Högskolan i Skövde, Göteborgs Universi­tet, Högskolan i Borås och Högskolan Väst. Avtalet omfattar arbetsterapeut-, audionom-, barnmorske-, biomedicinsk analytiker-, dietist-, fysioterapeut-, sjuksköterske-, specialist­sjuksköterske- och röntgensjuksköterskeprogrammet.

Om du studerar vid ett lärosäte som inte omfattas av vårt avtal inom VGR, be din VFU-samordnare skicka en förfrågan till SkaS studierektor Maud Joelsson, se kontaktuppgifter nedan. 

VFU Högskolan i Skövde

Maud Joelsson

Studierektor
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Utvärdering


Senast uppdaterad: 2023-08-16 13:55