Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

PODD tvådagars introduktionskurs

Den 27-28 september bjuder vi in till en tvådagars introduktionskurs i PODD som hålls av skaparen Gayle Porter från Australien. Utbildningen kommer hållas på engelska. Nedan kan du läsa mer.

PODD står för Pragmatisk Organisering Dynamisk Display - en metod och ett kommunikationssystem som möjliggöra kommunikation för en rad olika funktioner i alla dagliga miljöer. PODD innehåller strategier för att minimera några av de vanliga svårigheterna i samband med användning av kommunikationsböcker. Böckerna är uppbyggda utifrån kommunikativa och pragmatiska funktioner, det vill säga utifrån hur språk används. Böckerna har en struktur som följer personers språkliga och kommunikativa utveckling som underlättar att utveckla en mer avancerad kommunikation.

Syftet med kursen är att ge deltagarna grundkunskap om metoden. Kursen är även ett första steg i att kunna bli handledare i PODD, d v s att introducera PODD för enskilda AKK-användare. Syftet med PODD för person som använder Alternativ och Kompletterande Kommunikation är att stödja hen och kommunikationspartnern att använda strategier för att effektivt hitta de ord som de behöver, och som gör att de kan kommunicera om vad de vill, oavsett vem de kommunicerar med eller i vilken miljö de befinner sig i.

Kursinnehåll

  • Kommunikation och språkutveckling vid AKK-användning
  • PODD-böckernas utformning
  • Övning i att samtala med PODD
  • PODD några fallbeskrivningar
  • Alternativa pek- och styrsätt

Dag och tid

27-28 september, 09.00-17.00 båda dagarna. 

Plats

Gamlestadsvägen 2-4, 415 02, Göteborg

Pris

4 500 kr exkl moms. Fika ingår.

Anmälan

Observera att detta kurstillfälle hålls på engelska.

Här kan du anmäla dig till kursen. Du måste själv fylla i namn och datum. Anmäl dig senast 1 september. 

Praktisk information

Utbildningen hålls på engelska. En PODD-instruktör under utbildning från Dart kommer att assistera Gayle.

Kontakta Dart om du har frågor om kursen: dart.su@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-09-11 09:49