Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor

Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor

 4 portioner

  • 8 -10 potatisar (cirka 800 g)
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • ½ rotselleri eller kålrot
  • 2 gula lökar
  • 1 förpackning kikärtor (á 230 g)
  • 2 msk rapsolja eller flytande matfett
  • Örtkryddor
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • 4 ägg
  • Rödbetor, inlagda

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rotselleri eller kålrot. Skala och hacka löken och skölj kikärtorna.

Lägg potatis, rotfrukter, lök och kikärtor i en ugnsform och ringla över matfett. Smaksätt med örtkryddor, peppar och lite salt. Rör
om. Ugnsbaka tills potatis och rotfrukter mjuknat och fått fin färg, ca 30 min.

Stek 4 ägg i rapsolja. Servera rotfruktsblandningen med stekt ägg och inlagda rödbetor