Färsfyllda paprikor

Färsfyllda paprikor

Färsfyllda paprikor

4 portioner

  • 4 portioner matvete
  • 4 paprikor i valfri färg
  • 1 msk rapsolja
  • 300 gram valfri färs
  • 1 förpackning valfria bönor, exempelvis vita, eller svarta, á 230 g
  • 1 förpackning krossade tomater
  • Svartpeppar
  • ½ -1 tsk salt med jod
  • Smaksätt gärna med paprikapulver, chilipulver eller valfria örtkryddor
  • ½ liten vitkål/spetskål, cirka 400 g
  • 2-3 morötter
  • 2-3 salladslökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja

Gör så här: Sätt ugnen på 200° C. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Skölj paprikorna och skär av ett lock på dem (spara locket). Kärna ur paprikorna. Ställ paprikorna i en ugnsform. Fräs färsen i olja. Tillsätt bönor, krossade tomater och kryddor. Koka ihop i cirka 10-15 minuter. Rör ner den kokta matveten i köttfärsröran (eller servera det separat
om det föredras). Fyll paprikorna med färsröran och lägg på locket. Tillaga i ugn cirka 20-30 minuter tills paprikorna mjuknat.

Skala morötterna och riv dem grovt. Strimla kålen fint och skiva salladslöken tunt. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt olja och vinäger. Blanda runt och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.

Servera paprikorna tillsammans med kålsalladen.