Falafel med libabröd

Falafel med libabröd

4 portioner

  • 1 röd lök
  • ½ gurka
  • 1-2 inlagda grillade paprikor
  • 1 förpackning majs á 150 g
  • 4 vitkålsblad, gärna färsk vitkål (kan bytas mot stora krispiga
    salladsblad)
  • 4 portioner falafel (cirka 300-400 g), fryst eller färsk
  • Rapsolja
  • 4 libabröd eller tortillabröd
  • Komplettera eventuellt med valfria favoritgrönsaker.

Sås:

  • 1 dl matyoghurt eller växtbaserad yoghurt (10 % fetthalt)
  • 1 dl ajvar relish

Gör så här: Skiva rödlök och grillad paprika. Skär gurkan i stavar. Lägg alla
tillbehör i olika skålar.

Stek falafeln i olja enligt anvisning på förpackning.

Blanda ingredienserna till såsen. För mildare sås använd
enbart yoghurt.

Rulla in falafeln i ett bröd tillsammans med ett vitkålsblad. Toppa med tillbehören och sås.