Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Växtodling 1

crop

I Växtodling 1 får du kunskaper om odling av de vanliga lantbruksgrödorna på olika jordarter med aktuell teknisk utrustning och med gällande lagar och bestämmelser. Kursen behandlar klimatet och vattnets betydelse i växtodlingen och vikten av dränering och presenterar de vanligaste ogräsen och växtskadegörarna på lantbruksgrödor och hur man motverkar skadorna de kan orsaka.

Kursen bidrar till att utveckla dina kunskaper för yrkesarbete med växter inom lantbruk. Du lär dig tillväxtfaktorernas betydelse för växterna och samspelet mellan mark, växter och klimat samt att utveckla kunskaper om olika odlade växter. Kursen bygger på skolverkets kurs Läs mer om kursinnehållet hos Skolverket (VAOVAT01).

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten och jobbar löpande med hemuppgifter mellan träffarna.

Utbildningen är förlagd till Uddetorp.

 

Studieform

Semi-distans med platsbundna träffar

Studietakt

50%

Kurs - 100p (10 veckor)

 

Förkunskap

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Kostnad

Utbildningen finansieras av din hemkommun. Du bekostar din kurslitteratur och ev. arbetskläder. Resor, mat och boende i samband med utbildningen och APL bekostar du också själv.

CSN

Utbildningen är studiemedelberättigad. För frågor gällande detta kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN), www.csn.se

Studieperiod

2024-01-08 - 2024-03-15 inga lov

Ansökningsperiod

2023-10-01 till 2023-10-31

Roland Johansson

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-10-02 14:59