Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Djurvårdare med bredd

Hand som håller upp en ödla

Vill du arbeta på djurpark, i tropikhus eller kanske på ett minizoo?

Då är yrkesutgången Djurvårdare med bredd rätt för dig! Här lär du dig att sköta djur och träna olika djur ur ett etiskt perspektiv.  

På Sötåsen finns ett djurhus med många arter – allt från reptiler och fåglar till getter och kaniner. Du får lära dig teorin bakom hur djurs inlärning fungerar, vilket du sedan kommer använda dig av när du tränar och aktiverar djuren i djurhuset. Självklart får du en fördjupad kunskap i djurens beteende som är nödvändig för en modern djurhantering. Vi använder enbart vetenskapligt beprövade metoder i vår träningsfilosofi. Den bygger på att hantering ska vara frivillig och att träningen enbart är positiv med belöningar. På Sötåsen har både djur och människor roligt när vi tränar och umgås! 

Utöver djurträning kommer du också få lära dig om djurparksdjur, både teoretiskt och praktiskt. Sötåsen har ett samarbete med Borås djurpark där du kommer göra apl (arbetsplatsförlagt lärande) och ditt gymnasiearbete. På djurparken får du chansen att lära dig att praktiskt ta hand om exotiska djur och får en inblick i livet som djurvårdare. I klassrummet får du teoretiska kunskaper om bland annat djurparksdjurens beteende, djurparkernas syfte, och hur man som djurvårdare arbetar med djurens bästa i fokus. 

Efter studenten kan du börja arbeta direkt på exempelvis djurpark, minizoo, eller som djurvårdare inom andra djurslag. Du kommer att ha kunskaper i att träna många olika sorters djur vilket är en fördel i branschen. Inom djurvård finns också möjligheter att läsa vidare på YH-nivå till exempelvis kvalificerad djurvårdare.

Ambassadörerna testar Djurvård

Inriktning: Djurvård
Ansökningskod:
NBDJR-SÖ


Senast uppdaterad: 2023-09-28 11:13