Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kataloghantering

För att dina avtalade produkter ska bli beställningsbara i Marknadsplatsen behöver du som leverantör läsa in dem i kataloger. Detta gäller både vid nytt avtalat sortiment och underhåll av befintligt sortiment i Marknadsplatsen.

En katalog omfattar ett avtal och ska, om det avtalade sortimentet ska säljas via Västra Götalandsregionens interna leverantörer (Sisjödepån eller Regiontryckeriet), delas upp i delkataloger. Tänk på att en avtalad produkt bara ska ingå i en katalog, inte i flera samtidigt.

All inläsning av kataloger görs efter dialog och överenskommelse med avtalsägare hos koncerninköp, Västra Götalandsregionen. 

Kataloghanteringen i Marknadsplatsen sker på följande sätt: 

  1. Leverantören och Västra Götalandsregionen kommer överens om ett nytt eller ändrat sortiment i avtal.
  2. Leverantören skapar eller uppdaterar en katalog. Den ska vara ifylld så utförligt som möjligt, och vid behov delas upp i två kataloger. Glöm inte att förankra med avtalsägaren i Västra Götalandsregionen.
  3. Leverantören läser in en komplett katalog mot rätt avtal eller delkatalog.
    Katalogen ska vara inläst senast 2 veckor före avtalsstart. Om inte kan vi inte garantera att produkterna blir synlig i Marknadsplatsen. 
  4. Marknadsplatssupporten granskar och validera katalogen. Katalogen kommer antingen godkännas eller avvisas. 
  5. Om katalogen godkänds uppdateras Marknadsplatsen med den nya eller uppdaterade katalogen.

Läsa in en katalog

Senast uppdaterad: 2023-06-12 12:55