Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

4 portioner

  • 3 fasta potatisar (cirka 250 g)
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 400 gram köttfärs, nöt eller vegetarisk färs
  • 1 msk rapsolja
  • ½ - 1 tsk salt med jod
  • Svartpeppar
  • Eventuellt 1 tsk paprikapulver
  • Eventuellt 1 tsk spiskummin
  • 1 förpackning krossade tomater (med chilismak för mer hetta), cirka 400 g
  • 1 liter vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Surdegsbröd

Gör så här: Skala potatis och dela i bitar. Skala morötterna och riv grovt. Hacka löken. Fräs lök, morötter och köttfärs i olja. Krydda med salt och peppar. Ytterligare smaksättning kan göras med paprikapulver och spiskummin.

Häll över krossade tomater och vatten. Lägg i potatis och buljongtärning. Låt koka under lock cirka 10–15 min, tills potatisen är mjuk. Späd med mer vatten om tunnare konsistens önskas.

Servera köttfärssoppan tillsammans med surdegsbröd.

Tips! Potatisen kan bytas ut mot pasta för variation.