Enklaste rotsakssoppan

Enklaste rotsakssoppan

4 portioner

  • 2-3 potatisar (cirka 250 g)
  • 2–3 morötter
  • 1 stor eller 2 små palsternackor
  • 1 liten kålrot
  • ½–1 purjolök
  • ½-1 liter vatten
  • 1–2 grönsaksbuljongtärningar
  • ½–1 tsk salt med jod
  • Svartpeppar
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • Matfett till smörgås
  • 4 ostskivor, 17% fetthalt

Gör så här: Skala och dela potatis och rotsaker i bitar. Skölj och dela purjolöken i bitar. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningar. Tillsätt potatisen och  grönsakerna och koka dem mjuka. Tag grytan av plattan och mixa soppan. Soppan kan serveras utan att mixas, välj då först den mindre mängden vatten och späd sedan till önskad konsistens.

Servera soppan med ostsmörgås.