Kycklingklubbor på rotfruktsbädd med mangosalsa

Kycklingklubbor på rotfruktsbädd med mangosalsa

4 portioner

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 msk limejuice
  • 1–1,2 kg potatis, morot, palsternacka, rotselleri, kålrot
  • Svartpeppar
  • Salt med jod

Mangosalsa:

  • 1 mango eller 1 paket fryst
  • 1 avokado eller 1 paket fryst
  • ½ röd chili
  • ½ gurka
  • ½ rödlök
  • Eventuellt ½ kruka mynta
  • 1 msk olivolja
  • 2 lime

Gör så här: Lägg kycklingklubborna i en plastpåse tillsammans med
rapsolja, pressade vitlöksklyftor, ingefära, honung och limejuice. Marinera kycklingklubborna. Sätt ugnen på 200°C.

Skölj och dela potatis och rotfrukter i lika stora bitar och lägg på en plåt.
Lägg de marinerade kycklingklubborna på rotfruktsbädden. Häll över marinaden och tillaga cirka 30 minuter.

Tärna mango, avokado och gurka. Finhacka chili, rödlök och mynta. Tillsätt oljan och pressa över generöst med lime.

Servera kyckling och rotsaker tillsammans med mangosalsan.