Grillad kyckling med tomatpasta

Grillad kyckling med tomatpasta

4 portioner

  • 4 portioner färsk bandspagetti eller bönpasta
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 förpackning passerade tomater, 400–500 g
  • ½–1 köttbuljongtärning
  • 100 g riven ost (17 % fetthalt)
  • 1 dl matlagningsgrädde (4 % fetthalt) eller havregrädde
  • 4–5 stycken soltorkade tomater klippta i bitar
  • Färska eller frysta örter
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • ½ liten vitkål eller spetskål,
  • cirka 400 g
  • 1 äpple
  • 2 msk torkade tranbär, cirka 20 g

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Rensa och dela kycklingen. Hacka löken. Fräs lök i 1 msk rapsolja i en kastrull. Tillsätt
passerade tomater, buljongtärning och matlagningsgrädde och låt puttra
samman. Smaka av med örter, soltorkade tomater, peppar och lite salt. Låt
osten smälta ner i såsen utan att koka. Blanda ner tomatsåsen i den kokta
pastan. Servera den grillade kycklingen kall eller varm till pastan eller
blanda kycklingbitarna med pastan i kastrullen.

Strimla kålen och äpplet. Massera kålen med 1 msk olja i en skål. Tillsätt
äpplet och tranbären och blanda.

Servera kyckling och tomatpasta tillsammans med kålsalladen.