Rostad crunchymüsli

Rostad crunchymüsli

  • 1 dl vatten (värm till ljummet)
  • 2 msk rapsolja
  • 1-2 msk flytande honung (alternativt sirap) 
    OBS! Undvik honung till barn under 1 år
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl rågflingor
  • 1 dl pumpafrö och/eller solrosfrö*
  • 0,75 dl linfrö och/eller vetekli
  • ½-1 dl hackad mandel eller nötter*
  • 1-2 dl torkad frukt i bitar, till exempel aprikos, russin, katrinplommon eller äpple
  • Smaksättning om önskas: cirka 1 msk kanel, kardemumma, kakao eller pepparkakskrydda.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 °C. Blanda vatten, olja och honung i en bunke. Blanda ner alla de torra ingredienserna utom den torkade frukten. Bred ut blandningen i en långpanna. Ställ in i ugnen och rosta 10-15 minuter. Rör runt några gånger under tiden. Låt svalna, blanda sedan i den torkade frukten.

* Undvik hela eller stora bitar av nötter och större frön till barn under 2 år så att de inte sätter i halsen.