Laila Nordbrandt Controller

Porträttbild på Laila

Laila Nordbrandt berättar om sitt arbete som Controller.

Berätta om ditt jobb?

Mitt jobb kan vara väldigt varierande från dag till dag. Jag jobbar mycket med redovisning och uppföljning inom ekonomiområdet, beräkningar av olika slag och utbildar och handleder våra medarbetare. Men jag arbetar också inom verksamhetsplanering och uppföljning med nyckeltal, statistikuppgifter och annat. Dessutom är jag förvaltningsrepresentant i olika grupper inom VGR.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag tycker att det är ett väldigt roligt och varierande jobb. Eftersom man får jobba med mycket olika bitar så lär man sig också hela tiden nya saker.

Vilka utmaningar kan du möta i vardagen?

Det kan vara uppdrag där du inte riktigt vet vart du ska börja.

Vad driver dig i ditt yrke?

Jag tycker om att förenkla, förtydliga och underlätta saker. Att hitta ett fel eller ett problem i något och hitta en lösning till det.

Vad gör du helst en ledig dag?

Vad jag helst gör beror lite på väder och årstid. På somrarna är det skönt att bara sätta sig i solstolen. På vintern åker jag gärna skidor. Jag tycker också om att vandra i skog och mark eller umgås med familj och vänner.

Vad har du gjort tidigare?

Jag har tidigare jobbat i nästan 20 år inom resebranschen, där jag hamnade lite av en slump. Därefter läste jag vidare till en kandidatexamen inom företagsekonomi och landade sen på Naturbruksförvaltningen, där jag trivs bra och har nu stannat här i 14 år. Jag arbetar så brett och varierat så jag tycker inte att det känns som om jag har varit på samma jobb i alla år även om det är samma arbetsplats.