Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Reumatologi

Reumatologmottagningen i Skaraborg har 4000 läkarbesök per år och mottagnings-verksamhet bedrivs både i Skövde och Lidköping. Utöver läkarbesök har vi även många besök hos fysioterapeut och arbetsterapeut samt sjuksköterskebesök. Vi har dagvårdsverksamhet och en enhet för infusionsbehandlingar.

De flesta av våra patienter har en artritdiagnos men vi har också patienter med SLE, Sjögren och även enstaka patienter med systemisk skleros och vaskulitsjukdom.

Vi är en liten klinik med totalt 6 specialister samt 2 ST-läkare. Vi har ofta randande ST-läkare, oftast från primärvården.

Reumatologmottagningen ligger på plan 2, gula gatan, hus 28. Arbetstiden är mellan 8.00 – 17:00 men ibland slutar patientarbetet tidigare.

Praktisk information
Välkommen till plan 2 (följ gula gatan till hus 28). Vår undersköterska finns på plats i receptionen inne på mottagningen. Kläder finns att låna. Ta gärna med en namnskylt om du har!

Lunch kan du äta antingen i matsalen/cafeterian på plan 2, på utbildningscentrum Kosmos eller om du har medhavd mat, i vårt fikarum på reumatologmottagningen (kylskåp och mikro finns).

Vid sjukdom
Om du blir sjuk samma dag du kommer till oss/under tiden hos oss kontakta våra undersköterskor 0500-478655. Du behöver också meddela kursledningen, så de kan planera för ev. ersättningsdagar.

Resa och boende
Resan till och från Skövde betalas via SU, kontakta kursansvarig på reumatologen.
Boendet i Skövde hanteras av Skaraborgs sjukhus. Kontaktperson koordinator Kerstin Lantz, kerstin.lantz@vgregion.se

--------------------------------------------------------------------------

Information och schema T5 (kommer)

--------------------------------------------------------------------------

Information och schema T6 (kommer)

-------------------------------------------------------------------------

VIL-ansvarig; 
Kajsa Stubendorff (kajsa.stubendorff@vgregion.se)

 


Senast uppdaterad: 2023-05-30 10:49