Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Förmåner

Som medarbetare i Västra Götalandsregionen gör du skillnad. För att du ska må så bra som möjligt, både på och utanför arbetet, erbjuder vi dig en rad förmåner. Kollektivavtal är en central del av dina anställningsvillkor och reglerar bland annat din rätt till semester, föräldraledighet och tjänstepension.

Utveckling och karriär

Västra Götalandsregionen ger dig goda möjligheter till både yrkesmässig och personlig utveckling. Oavsett om du vill utveckla dig inom ditt eget yrke, testa något annat eller prova dina förutsättningar för ett framtida chefskap stödjer vi dig.

Är vidareutbildning något som gynnar både dig och din arbetsplats, betalar arbetsgivaren ordinarie månadslön under hela utbildningstiden. Varje år har du utvecklingssamtal med din chef. I Västra Götalandsregionen finns många yrkesingångar, som i sin tur skapar en mängd attraktiva karriärvägar och utvecklingsmöjligheter för dig.

Din karriär hos oss kan utvecklas i många olika riktningar, på bredden, på djupet och på höjden. 

Fri öppen hälso- och sjukvård 

Som medarbetare har du rätt till fri hälso- och sjukvård inom öppen vård. Det innefattar besök hos läkare, distriktssjuksköterska och sjukvårdande behandling i öppen vård i hela landet. Förmånen gäller dessutom när du besöker privata vårdgivare som antingen har avtal med Västra Götalandsregionen eller är anslutna till Försäkringskassan.

För att du som medarbetare ska må så bra som möjligt, lägger vi också stor vikt vid det förebyggande hälsoarbetet med fokus på kost, sömn, glädje och rörelse.

Friskvårdsbidrag

Alla Västra Götalandsregionens arbetsplatser erbjuder någon form av friskvårdsbidrag. Det betyder att du som medarbetare får rabatterat pris på aktiviteter för friskvård och hälsa.

Semester 

Genom kollektivavtal har du som medarbetare i Västra Götalandsregionen utökad semesterrätt. Det betyder att du har rätt till:

  • 25 semesterdagar upp till 40 års ålder.
  • 31 semesterdagar från och med det år du fyller 40 år.
  • 32 semesterdagar från och med det år du fyller 50 år.

 Dessutom kan du ta ut viss del av semestern i lediga timmar. 

Löneväxling till tjänstepension

Hos Västra Götalandsregionen har du möjlighet att förstärka din framtida tjänstepension genom avdrag på lönen. Det gör du genom en så kallad löneväxling med ett fast belopp löpande varje månad och/eller vid enstaka tillfällen. Du får också en premie på 6 eller 7 procent på extrainsättningen, beroende på löneläge. 

Reseersättning och traktamente

Reser du i tjänsten betalar Västra Götalandsregionen reseersättning. Kräver arbetet att du är på resande fot i flera dygn har du dessutom rätt till traktamente, det vill säga ersättning för de ökade levnadskostnader tjänsteresan innebär. 

Synundersökning och arbetsglasögon

Arbetar du mer än en timme om dagen vid en bildskärm har du rätt till en gratis synundersökning. Visar undersökningen att du behöver arbetsglasögon, så kallade bildskärmsglasögon, står Västra Götalandsregionen även för den kostnaden. 

Övriga förmåner på din arbetsplats

Utöver de gemensamma förmåner du har som medarbetare i Västra Götalandsregionen, kan också din specifika arbetsplats ha egna förmåner, exempelvis:

  • Arbetskläder och arbetsredskap.
  • Hjälp med rökavvänjning.
  • Tillgång till egna gym och lokala rabatter på andra anläggningar.

Logga in på Insidan

För dig som är medarbetare i Västra Götalandsregionen finns det mesta du behöver i jobbet på intranätet Insidan. På Insidan hittar du även internt lediga jobb och fördjupad information om dina förmåner och försäkringar.

Insidan (inloggning krävs)

Om du besöker Insidan utanför VGR:s nät behöver du först logga in med ditt VGR-id och samma lösenord som du loggar in med på en VGR-dator.

Problem med inloggning? Ring VGR IT:s support via 010-47 37 100.

Respektive förvaltning har en HR-funktion som kan besvara personalfrågor.

Alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2023-05-29 11:09