Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

E-tjänster på UM

Tycker du att det är smidigt att fixa grejer på webben? Har du en e-legitimation? Då kan du använda ungdomsmottagningens e-tjänster.

E-legitimation?

Alla ungdomsmottagningar i Västra Götaland har e-tjänster. För att använda e-tjänsterna behöver du ha en e-legitimation. E-legitimation är som ett digitalt id-kort. Det finns flera olika. För att använda våra e-tjänster så kan du antingen ha BankID eller Freja eID+. Läs mer om e-legitimation på Myndigheten för digital förvaltning, DIGG

UM på 1177.se?

1177 är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Det är här som ungdomsmottagningarna har sina e-tjänster. Om du har e-legitimation, kan du logga in på din mottagning på 1177.se och bland annat: 

  • Boka tid till barnmorska/sjuksköterska
  • Boka tid till kurator/psykolog
  • Skicka meddelande till din ungdomsmottagning
  • Förnya ditt preventivmedelsrecept

Hitta din mottagning

Du som saknar e-legitimation kan nå oss genom att ringa eller komma förbi. Här kan du hitta kontaktuppgifter till din ungdomsmottagning.

Senast uppdaterad: 2023-05-05 16:08