Hjälp hos andra

Här hittar du andra verksamheter som du som ung kan höra av dig till om du har frågor eller behöver hjälp. Om du är osäker på vart du ska vända dig, kan du alltid kontakta en ungdomsmottagning och fråga.

UMO i röd text

www.UMO.se

Läs på umo.se om kroppen, sex, relationer och psykisk hälsa.

Youmo.se

En sajt för dig 13-20 år. Information om kroppen, sex och hälsa. All text finns på svenska, Engelska/English, Tigrinska/ ትግርኛ, Somaliska/Soomaali, Dari/دری och Arabiska/العربية

Riskbruk eller missbruk?

För dig som är upp till 21 år och som har frågor om alkohol, droger eller spel om pengar. Här får du och dina närstående råd, stöd och behandling.

Koll på soc

En sida för unga om socialtjänsten (soc). Det är bland annat information om vad soc kan göra för dig, och vad anmälningsplikt är.

Tecknad bild på person som sitter med hörlurar framför en dataskärm

Hälsocoach online

Om du är över 16 år och vill ha hjälp med att komma igång och röra på dig, äta hälsosammare, leva hälsosammare och vill ha stöd på vägen. Boka en hälsocoach!

Vårdguiden 1177

På 1177.se får du råd om hälsa, information om sjukdomar och vilka mottagningar du kan kontakta. Sjukvårdsrådgivning dygnet runt på nummer 1177 .

Mind självmordslinje

En sajt om psykisk hälsa och självmord. För dig som mår dåligt eller dig som har någon närstående som gör det. Du når Mind via chatt, mejl eller telefon. De har öppet kl 06-24 varje dag.

ungarelationer.se

Stöd och information till dig under 20 år som är utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det, eller är den som utsätter. Chatten är öppen varje kväll kl 20-22.

Regionalt stödcentrum heder

Bestämmer du inte själv vem du vill älska, vilka du vill träffa eller hur du ska gå klädd?Stödcentrum är till för dig som är utsatt för hedersrelaterat våld eller förtryck.

Psykologiguiden UNG

Om psykologi och psykisk hälsa för dig som är 13–19 år i samarbete med unga för att ge det stöd och den information de efterfrågar.

PrevenTell

Om du tappat kontrollen över din sexualitet, känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. Prata anonymt med någon som har erfarenhet av liknande frågor.