Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vaddå kön? Trans? Prata med oss.

"Jag känner mer bekräftelse i min identitet och är mer säker på vem jag är."

"Stort plus att det var en så öppen diskussion."

"Överlevnad. Att det går förhoppningsvis."

Vill du prata med någon om dina funderingar kring kön och könsidentitet är du varmt välkommen till oss på ungdomsmottagningen! Du kan komma själv eller delta i våra grupper (Göteborg).

Foto på transflagga

 

Har du börjat fundera över vad det kan betyda att...

  • du drömmer om en annan kropp?
  • du egentligen gillar att sminka dig eller vill testa andra kläder?
  • det gör ont eller känns skönt när andra ser dig som ett visst kön?
  • du helst inte vill att andra ska se dig som nåt kön alls?

Vet du precis vem du är, men dina kompisar och familj har svårt att fatta? Undrar du hur du kan gå vidare, med eller utan könsutredning och vård?

Vill du prata med en kurator, psykolog eller barnmorska, eller träffa andra ungdomar och unga vuxna? Vi på ungdomsmottagningen finns för dig som är under 25 år. 

Vaddå kön?! är en gruppverksamhet (Göteborg) för dig som är en ung transperson eller funderar på om du är det. I gruppen pratar vi om: Vad betyder kön? Hur mår vi och vad kan vi göra åt det? Hur kan vi påverka de som finns omkring oss? Hur funkar kroppen? Och vad kan hända under en könsutredning? Längre ned på sidan hittar du några filmer som vi brukar visa i gruppen. 

Grupperna ses sex gånger. 

Vill du veta mer eller anmäla dig till gruppen? Hör av dig till:

Milo Norberg (psykolog/gruppledare), 072-202 12 01, milo.norberg@vgregion.se

Du kan också prata med personal som du möter på din ungdomsmottagning eller skicka ett meddelande via 1177 till någon av mottagningarna i regionen, så hjälper vi dig rätt. Varmt välkommen!

Om du vill prata med en kurator/psykolog enskilt om funderingar kring kön och könsidentitet, så är du varmt välkommen att ta kontakt med valfri ungdomsmottagning. När du kommer till oss första gången på ett så kallat nybesök/mottagningssamtal, så ställer vi frågor till dig för att se på vilka sätt vi eller andra kan vara till hjälp för dig. Därefter kan du få träffa samma eller en annan kurator/psykolog under en kortare eller längre tid, beroende på dina behov. Kom till oss med dina frågor, stora som små!

Du är välkommen till vilken mottagning du vill. Du hittar alla kontaktuppgifter här: Hitta mottagning - Ungdomsmottagning (vgregion.se)

Om du har frågor kring mens, vill testa dig för könssjukdomar, få rådgivning kring preventivmedel eller har andra frågor om kroppen, sex och sexualitet, så finns ungdomsmottagningens barnmorskor för dig.

Du är välkommen till vilken mottagning du vill. Du hittar alla kontaktuppgifter här: Hitta mottagning - Ungdomsmottagning (vgregion.se)

Utbildningsmaterial

Nedan hittar du fyra filmer som brukar visas för grupperna Vaddå kön?!


Senast uppdaterad: 2023-05-05 16:13