Matig sallad med blomkål, rädisor, bönor och basilikadressing

Matig sallad med blomkål, rädisor, bönor och basilikadressing

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 stort eller 2 små blomkålshuvuden
  • 1-2 förpackning röda eller svarta bönor
  • 1 knippa rädisor

Dressing:

  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk fransk senap
  • 3 msk vatten

Gör så här: Bryt blomkålen till mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den mjuknat eller har lite tuggmotstånd kvar, det tar mellan 3-5 minuter. Låt rinna av och svalna.

Skölj bönorna och låt rinna av. Skölj och skiva rädisorna. Lägg upp blomkål, rädisor och bönor på ett serveringsfat. Mixa alla ingredienser till dressingen (spara gärna några fina basilikablad att garnera med). Ringla dressingen över salladen.

Tänk på att anpassa storlek och konsistens på frukt och grönsaksbitar till små barn under 2 år, så att de inte sätter i halsen.