Korv- och rotfruktsgryta i mikro

Korv- och rotfruktsgryta i mikro

4 portioner

  • 4 potatisar (cirka 350 g)
  • 3 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 200 g vitkål
  • 4 dl buljong
  • 3 lagerblad
  • ½ tsk salt och svartpeppar
  • Örtkryddor, torkade
  • 200 g korv (nyckelhålsmärkt)
  • 2–3 dl gröna sojabönor (färdigförvällda, frysta)

Gör så här: Rengör, ansa och skär potatis, rotfrukter och grönsaker i centimetertjocka skivor eller tärningar. Lägg dem i en form som har lock och klarar mikrovågsugn. Blanda buljong och kryddorna och häll över grönsakerna i formen. Tillaga under lock på full effekt i 7 minuter. Rör om. Det får gärna vara lite spänst i grönsakerna.

Dra skinnet av korven och skär i tjocka skivor som delas till halvmånar. Lägg korven i formen och tillaga under lock på full effekt i ytterligare cirka 5 minuter. Lägg i sojabönorna och låt bli varma.